V troch okresoch na východe SR rozbehli petičnú akciu za opravu ciest

17.02.2011 Bardejov

Stará Ľubovňa/Kežmarok/Bardejov 17. februára (TASR) – Občianske združenie Naša Ľubovňa spolu s občianskymi aktivistami odštartovalo v pondelok (14. 2. ) petičnú akciu za odstránenie havarijného stavu ciest 1. triedy v ...
„Situácia je veľmi nebezpečná a alarmujúca, ohrozuje na životoch všetkých účastníkov cestnej komunikácie, “ zdôvodnil jeden z realizátorov petície Radoslav Babjarčík. Výzvu odoslali aj ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánovi Figeľovi.
Petičná akcia sa podľa Babjarčíka netýka len obyvateľov dotknutých regiónov, ale aj turistov a návštevníkov Spiša, Šariša a Tatier. „Petičné hárky boli odoslané do všetkých miest a obcí zmienených okresov, ľudia ich môžu podpísať na úradoch, čerpacích staniciach, v autoopravovniach, obchodoch a zbierať podpisy budú aj aktívni jednotlivci, ktorým záleží na oprave ciest, “ doplnil Babjarčík.
Účastníci petičnej akcie zvolali na budúci týždeň vo štvrtok (24.2. ) tlačovú konferenciu do Starej Ľubovne, kde chcú prezentovať ich riešenie havarijného stavu ciest a verejnosti predstaviť video a obrazovú prezentáciu súčasného stavu vozovky v regiónoch. „Okrem toho odprezentujeme štatistiku nehôd a poistných udalostí, podloženú Policajným zborom v Kežmarku, Starej Ľubovni a Bardejove, “ doplnil Babjarčík.
 

Vyberte región